Verschillende soorten woonstijlen

Het interieur van je huis kun je zien als het verlengstuk van je persoonlijkheid. Toch vinden mensen het vaak lastig om de juiste woonstijl te kiezen. Door de juiste woonstijl te kiezen en te weten wat er goed bij deze woonstijl past, wordt het een stuk makkelijker om de juiste decoraties oor je huis te vinden. Ook kun je ervoor kiezen om een combinatie van woonstijlen door te voeren in je woonkamer.

Scandinavische woonstijl

De Scandinavische woonstijl kenmerkt zich vooral door het gebruik van lichte materialen (lichtkleurig hout, witte muren, katoen etc.). Bij deze interieurstijl staat licht centraal. De interieurstijl is redelijk basic en straalt veel rust uit. Hierdoor is hij ook goed te combineren met andere woonstijlen, zoals bohemian of botanisch.

Bohemian

De Bohemian woonstijl kun je zien als een exotische woonstijl. Planten en veelkleurige prints staan hierbij centraal. De woonstijl is heel eigenzinnig en laat veel ruimte voor nieuwe ideeën. Veel mensen kiezen ervoor om niet volledig Bohemian te gaan, maar wel elementen van de Bohemian woonstijl te gebruiken voor het interieur.

Botanisch

ook bij de Botanische woonstijl staan planten centraal. Echter wordt er bij deze woonstijl meer gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en elementen. Je kunt de Botanische woonstijl dan ook zien als een natuurlijke woonstijl.

Moderne woonstijl
Doe inspiratie op voor een nieuwe woonstijl

Industrieel

De industriële woonstijl is een woonstijl die steeds populairder aan het worden is. Het karakter van een industriële woonstijl kun je zien als erg ruig en edgy. Er wordt gebruik gemaakt van stoere materialen, zoals staal, beton, ruig hout en metaal. Qua kleurgebruik zijn het vooral donkere kleuren die je veel ziet terugkomen in deze woonstijl. Ook bij deze woonstijl is het zo dat mensen er vooral elementen uit laten terugkomen in hun interieur.

Modern

De moderne woonstijl is de meest strakke woonstijl. De stijl kun je zien als minimalistisch (less = More). Er wordt veel gebruik gemaakt van strakke lijnen en neutrale kleuren. De woonstijl straalt kalmte uit.

Landelijk

Ook de landelijke woonstijl straalt kalmte uit, maar wel op een iets andere manier. De landelijke woonstijl is een comfortabele woonstijl die veel boerderij- en plattelandselementen laat terugkeren in het interieur. Denk hierbij aan veel hout en robuuste meubels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *