verhuisdoos

Wanneer je binnenkort gaat verhuizen, dan doe je er goed aan om van te voren een to-do list op te stellen. Voor sommige mensen is verhuizen zo’n stressvol gebeuren dat ze het vergelijken met survival. Net zoals bij survival je overleving staat of valt met het juiste gereedschap, zo is dat ook het geval bij het verhuizen.

Zo kun je een genummerde inventaris van je verhuisdozen maken. Dit redt bij menigeen het gezond verstand. Schrijf op zijn minst op de doos in welke kamer deze moet worden neergezet. Pak ook je overlevingspakket in één doos in, waarbij handdoek, tandenborstel, wc-rollen en beddengoed niet mogen ontbreken, zodat je niet opgejaagd in het midden van de nacht, wanhopig moet gaan slapen.

Budget

Maak een budget voor een aantal professionele verhuizers, indien dat noodzakelijk is. Je kunt zelfs verhuizers krijgen die langs komen en de boel inpakken. Dit scheelt echter wel aanzienlijk in de kosten, maar zorg er in ieder geval voor dat je het financieel in de hand houdt.

Houdt vanaf het begin een goed overzicht waar alle spullen een nieuwe plek krijgen, precies zoals jij dat wilt. Het kost tijd, maar een goede organisatie is het halve werk. De verhuizing op zich duurt slechts één dag. Alles moet in dienst staan om die dag goed te laten verlopen.

Zorg dat het bed als eerste overkomt. Na een lange vermoeiende dag van verhuizen ben je echt aan een welverdiende nachtrust toe.

Goed inpakken

Pak ook je gevoelige apparatuur goed en zorgvuldig in. Dit is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar je moet op tijd de juiste verpakkingsmaterialen, waarbij noppenfolie en eventueel verhuisdekens een essentieel onderdeel van vormen.

Ook serviesgoed en andere breekbare items dienen zorgvuldig ingepakt te worden en op de dozen kun je beter aangeven dat de inhoud fragiel is. Het is niet de bedoeling dat het onder op een stapel dozen eindigt.

De volgorde van de dozen is minstens zo belangrijk als het goed verpakken. Zware dozen moeten altijd onderop, daar ze ter ondersteuning van de andere dozen dienen. Houd daarom de volgorde die ze in de verhuiswagen aannemen aan.

verhuizen
Hulp nodig bij het verhuizen?

Afspraken

Ook belangrijk is dat je duidelijke afspraken hebt gemaakt over de inrichting. Al te grote meningsverschillen waar iets moet komen te staan kunnen stress verhogend werken. Het verhuizen is al zwaar genoeg, dus doe jezelf een plezier. Op die ene dag is eensgezindheid de enig juiste gesteldheid.

Dit probleem zul je niet hebben als je vrijgezel bent, maar het is ook niet de bedoeling dat je dat door een mislukte verhuizing wordt.

De dag zal ideaal verlopen als je je aan deze tips houdt. Het inrichten van je nieuwe woning zal prettiger verlopen als je het van te voren al hebt geschilderd en behangen. Dit is natuurlijk niet noodzakelijk, maar het is wel fijn als je nieuwe huis na de verhuizing ook helemaal woonklaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *