Werknemer

Eerlijkheid staat boven winst. Toch zijn er een hoop bedrijven die niet zo denken. Er zijn namelijk talloze bedrijven die de boel bedriegen of gewoon niet eerlijk zijn en toch een aanzienlijke winstmarge hebben. 

Werknemers 

Je vraagt je dan vast af wat bedrijven doen waardoor ze niet eerlijk zijn. Dit heeft enorm veel factoren, maar laten we beginnen met de werknemers. Er zijn zo talloze bedrijven die een enorme winst creëren en hun medewerkers die hier een grote rol in spelen niet in meenemen. Ze krijgen nog steeds het minimumloon uitbetaald zonder enige bonus of iets. Ook komt het nog vaak voor dat er wordt geïntimideerd of gediscrimineerd op de werkvloer door de werkgever. 

De cao 

Een collectieve arbeidsovereenkomst ook wel cao genoemd is een schriftelijke overeenkomst waarin alle afspraken terug te vinden zijn over de arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij bijvoorbeeld over de afspraken over de toeslagen, loon, werktijden en nog veel meer. Toch zijn er heel wat bedrijven die deze cao in hun voordeel omzeilen of een poging doen tot. Wanneer dit gebeurt kun jij je werkgever hierop aanspreken. Een werkgever moet zich aan de cao houden. Mochten er meningsverschillen zijn moet je als eerst proberen om dit samen met je werkgever op te lossen. Mocht dit niet lukken en houdt je werkgever zich niet aan de cao? Dan zijn hiervoor diverse partijen die je kunnen helpen met het aanvechten op juridisch vlak. Mocht je hier geen lid van zijn kun je altijd terecht bij een juridisch loket. 

Een eerlijk bedrijf 

We hebben het nu gehad over de nativiteit en oneerlijkheid binnen een bedrijf, maar zo bestaan er natuurlijk ook een hoop eerlijke bedrijven. Fairfurnituregroup is hier een goed voorbeeld van. De naam zegt het dan ook al, maar dit is een bedrijf waarbij eerlijkheid en continuteit boven winst staat. Zo produceren ze alles in hun eigen fabriek, is 92% van alle werknemers vast personeel, laten ze de medewerkers meedelen in de winst, bieden ze leerplekken aan voor leerlingen die niet makkelijk een stageplek kunnen vinden, laten ze niks tegen lagere lonen elders maken en zijn ze erg bewust in het duurzaam produceren. Je kunt bij fairfurnituregroup.nl terecht voor diverse soorten meubelen. Ook houden ze bij het produceren van deze artikelen rekening met het milieu, mens en maatschappij. Om een conclusie te trekken is dit dan ook een perfect voorbeeld van een super eerlijk maar vooral ook bewust bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *