Het aanbod met verschillende vloeren op de markt is door de jaren heen aanzienlijk uitgebreid. Dat heeft ervoor gezorgd dat heel wat mensen onder meer zijn gaan twijfelen over hun tegelvloer met voegen. Het is namelijk zo dat een dergelijke vloer in de praktijk niet zelden als niet bepaald comfortabel en ook niet echt onderhoudsvriendelijk wordt ervaren. Dat geldt uiteraard wel voor de zogenaamde gietvloeren van www.g-vloeren.nl/gietvloeren/. Zou een dergelijke naadloze vloer ook voor in jouw woning een interessante keuze kunnen zijn? We helpen je het graag te ontdekken middels de onderstaande informatie!

Wat is een gietvloer precies? 

Een gietvloer is zoals de naam je al enigszins aangeeft een vloer die in je woning wordt gegoten. Het feit dat ze gegoten wordt zorgt ervoor dat er geen sprake is van vervelende groeven of voegen. In plaats daarvan bestaat de vloer uit één gestroomlijnd geheel. Dat is natuurlijk ongelofelijk interessant. Dit niet alleen omdat het er goed uitziet, maar ook omdat er hier tal van interessante praktische voordelen aan verbonden zijn. Dit gezegd hebbende is de ene gietvloer de andere niet. Als je de mogelijkheden gaat bekijken zal je dan ook een onderscheid moeten maken tussen:

  1. De polyurethaan vloer;
  2. De epoxyvloer;

Voor beide type gietvloeren geldt dat ze in de praktijk het overwegen waard zijn. Je dient vooral rekening te houden met het doel dat je hebt voor de vloer in kwestie. Ben je bijvoorbeeld van plan om gebruik te maken van vloerverwarming of niet? Dit maakt op zich al een wezenlijk verschil.

Waarom is een gietvloer zo interessant?

De keuze voor een gietvloer is er één die als interessant kan worden bestempeld omwille van verschillende redenen. Om te beginnen zijn er de naadloze eigenschappen waar deze vloer over beschikt. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de vloer niet alleen comfortabel is om overheen te lopen, daarnaast zal je ook nog eens tot de vaststelling komen dat ze zeer onderhoudsvriendelijk is. Voor ontzettend veel vloeren geldt dat ze in de praktijk moeilijk kunnen worden schoongemaakt als gevolg van het feit dat ze over (diepe) groeven beschikken. Dat is een probleem waar je hier helemaal geen aandacht aan dient te besteden, integendeel. Bovendien zal je ook kunnen vaststellen dat gietvloeren in de meest uiteenlopende kleuren gerealiseerd kunnen worden. Dit maakt ze uiteraard ook zeer toegankelijk om geïntegreerd te worden in eender welke woning.

Ook toe te passen bij het renoveren van huizen

Bij de aankoop van een nieuwe woning of bij de realisatie ervan is het doorgaans mogelijk om zelf bepaalde voorkeuren aan te geven. Dat geldt ook zeker voor het type vloer waar je gebruik van gaat maken. Dit gezegd hebbende is het in de praktijk zo dat dit veel minder voor de hand liggend is wanneer er sprake is van een renovatieproject. In dat geval zal je namelijk wellicht tot de vaststelling komen dat veel vloeren over een te aanzienlijke opbouwhoogte beschikken. Dat geldt bijvoorbeeld voor de betonvloer. Bij de gietvloer heb je dit probleem niet. Met een dikte van slechts enkele millimeters zal je namelijk kunnen vaststellen dat deze vloer van G-vloeren zich prima leent voor renovatieprojecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *